Punjeni avokado je odličan keto doručak, lagan i kaloričan. Danas vam donosimo dva zanimljiva recepta koji se lako i brzo spremaju.
Punjeni avokado – Recept broj 1
Ljubitelj ste svežeg avokada, ali da li ste znali da može biti sjajan doručak? Bez pečenja. Izvolite recept.
Potrebno – za 2 osobe
- 2 avokada
- mladi luk ili sremuš
- crveni luk
- so (morska ili himalajska) i biber (šareni ili koji god imate)
- čeri paradajz
Postupak pripreme:
Prepoloviti avokado po dužini i izvaditi košticu. Izdubiti još malo kako bi što više nadeva stalo. Iseckati sve sastojke (mladi luk, crveni luk, čeri paradajz) na sitne delove i sipati kašičicom u avokado. Preko posuti biber i so i poslužiti.
Punjeni avokado – Recept broj 2
Ukoliko više volite zapečeni avokado, probajte ovaj recept.
Potrebno – za dve osobe
- 2 avokada
- 4 jaja
- sveža crvena paprika
- mladi luk
- kačkavalj – jedna ili dve vrste
- suhomesnato ili cepkana pečena piletina preostala od ručka
Priprema
Preseći avokado po dužini i postaviti u pleh za pečenje sa papirom za pečenje. Izdubiti malo više unutrašnjost kako bi stalo što više nadeva ali i da ostane dovoljno avokada za jelo posle. Iseckati sitno sve sastojke (papriku, mladi luk, suhomesnato) i tom mešavinom popuniti udubljenje u avokadu. Preko toga staviti rendani kačkavalj ili dve vrste kačkavalja ili kačkavalj i parmezan. Preko svega toga na svaku polovinu staviti 1 živo jaje. Zagrejati pećnicu i ispeći punjeni avokado. Servirati dok je toplo.
Saveti i trikovi
Košticu od avokada kasnije možete spremiti za sadnju, a uputstvo možete naći među Savetima i trikovima za avokado.
Želite da znate više o samoj biljci avokada, kako se uzgaja, odakle potiče avokado, i drugo? Pročitajte u Edukaciji – Avokado.
Takođe možete pronaći u Edukaciji i sve informacije o čeri paradajzu.
Ostavite odgovor
Žao nam je, da bi postavili komentar, morate biti prijavljeni.