Da li ste probali „zdrave palačinke“? Ako volite spanać, ovo je super lak recept za doručak. Lak i brz za spremanje ali i lak za jelo, a daje dovoljno energije da se pregura prvi deo dana.
Više o samoj biljci, kako se uzgaja spanać, kako se razmnožava i kada se sadi spanać, možete pročitati u odeljku Edukacija. (klik na reč)
Potrebno:
1 jaje
1 šolja (puna do vrha) mleka
1 šolja brašna po želji (speltino, pšenično,..)
1 kesica (ili kašičica) praška za pecivo
2 pune šake spanaća (ili po želji)
Ovim redom ubacivati u blender, zatvoriti blender i uključiti prvo na 1 pa na 2 sve dok se ne sjedini.
Samo premazati četkicom tiganj za palačinke (maslinovim) uljem i peći samo jednu stanu. Ne peći drugu stranu. Spremno je za filovanje.
Posle filovanja, ukoliko se ne može saviti u frulu, presaviti palačinku na pola, pa preseći na pola. Predlog je jesti rukama kako bi se obuzdao fil.
Neki predlog za filovanje:
- sveži listovi spanaća
- iscepkani sveži listovi bosiljka
- paradajz (ili čeri paradajz) iseći na tanke listove
- mrvljena feta
- avokado po želji (tanki listovi)
- mladi luk sitno iseckan
- cepkana pečenica ili šunka ili nešto drugo po želji
- jaje na oko
Оставите одговор
Жао нам је, да би поставили коментар, морате бити пријављени.