• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Prodavnica
  • Kategorije

Rupa na saksiji

  • Edukacija
    • Sve o biljkama
      • Ukrasno cveće
      • Začinsko i lekovito bilje
      • Drveće i drvenaste biljke
      • Penjačice i žbunje
      • Voće
      • Povrće
    • Alatke i alati za baštovanstvo
  • Saveti & trikovi
    • Kako se uzgajaju biljke
    • Rasađivanje
  • Informacije
    • Gde se nalazi?
    • Kalendar događaja
  • Galerija
    • Foto galerija
      • Vaše biljno mesto
    • Video galerija
  • Blog
    • Pelcer s putovanja
    • Aromatična kuhinja
    • Najlepše bašte
    • Priče iz naše saksije
  • Prodavnica
pasulj prebranac

Pasulj prebranac – posno

14/11/2023Aromatična kuhinja, Blog

Ovo jelo se često sprema za posne slave ili u vreme posta. Vrsta pasulja koja je najpogodnija za prebranac je pasulj „tetovac“, odnosno beli krupniji pasulj. Više o samom pasulju pogledajte u odeljku Edukacija, a ako želite da ga uzgajate u kućnim uslovima, pogledajte u Savetima i trikovima ili klikom na link: https://rupanasaksiji.rs/saveti-i-trikovi/saveti-za-gajenje-pasulja-u-saksiji

recept za pasulj prebranac - posno jelo

Potrebno:

  • Beli pasulj tetovac
  • 1 kašika šećera
  • zejtin
  • 1 čen belog luka (ili po želji)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 praziluka
  • brašno
  • aleva paprika
  • so po želji

Očistiti od loših zrna pa oprati pasulj. Sipati vode koliko da prelije pasulj i dodati kašiku šećera. Sačekati da provri voda pa je prosuti. Sipati malo zejtina i promešati pa naliti dosta tople vode jer se pasulj kuva najmanje 2 sata.

Iseckati beli luk i veću glavicu crnog luka i dodati da se kuva,

U manji tiganj ili malu plitku šerpu napraviti zapršku: isečen praziluk pomešati sa zejtinom pa propržiti. Skloniti sa ringle pa dodati brašna, aleve paprike i sve zamešati.

U zemljanu posudu sipati samo zrna kuvanog pasulja pa zapršku preliti preko i izmešati sve. Potom dodati onu vodu od pasulja što je ostala i posoliti. Ostatak vode sačuvati pa dodati po ukusu u toku pečenja ako želiš da bude ređe.

Sve to staviti u rernu na 220 stepeni i peći do željene gustoće.

Prethodna objava: « Jestivi asparagus – Špargla
Sledeća objava: Top 6 biljaka idealne za kupatilo »

Primary Sidebar

Naziv biljke

Naziv proizvoda

Dobrodošli

Rupa na saksiji je portal o proučavanju i uzgajanju cveća gde možete naći odgovare na pitanja kako se uzgaja sobno cveće, koje je najbolje cveće za vašu terasu ili baštu, kako se rasađuju biljke, pravilno uzima pelcer. Donosimo priče iz rasadnika, ali i ceo adresar sa informacijama gde se nalazi najbliža cvećara ili rasadnik, ko pravi najbolje cvetne aranzmane. Odgovor na pitanje šta je i čemu služi čaj od zečijeg trna ali i mnoge druge odgovore. Na sajtu možete pronaći i razne recepte sa začinskim biljkama i objašnjenje o svakom začinu.

Kalendar

jun 2025.
P U S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« maj    

Kategorije

Poslednji postovi

  • Kako ponovo uzgajati zelenu salatu od njenih ostataka (Lactuca sativa)
  • Mladi krompir (Solanum tuberosum)
  • Lala (Tulipa)
  • Kamilica (Matricaria chamomilla L.)
  • Orah (Juglans)

Komentari

    Newsletter

    Prijavite se

    Hvala što ste se prijavljujete na naš newsletter.

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat

    Footer

    • Uslovi korišćenja
    • Zaštita potrošača na daljinu
    • Kontakt

    Sve o biljkama

    • Edukacija
    • Saveti & trikovi
    • Galerija
    • Prodavnica
    COPYRIGHT © 2020 · RUPA NA SAKSIJI ⟡ STRATOMMEDIA.RS